PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayaller, dayatmalar, vs vs…


Vesaire
23 Şubat 2015, 22:38
"Hayal kurmak bedava" derler hep. Gerçekten de öyle. Peki ya sonuçları? Gerçekleşemeyenler? Kırıklıkları? Bunları düşünmeden kurarız hep hayalleri. İstediğimiz gibi. İstediğimiz insanlarla, istediğimiz bir ortamda, istediğimiz konuşmaları hatta.. Bir de yanında açtın mı müziği, ayırt edemezsin hayal ile gerçeği. Ben de çok hayal kurdum, nefesimi bağladığım hayaller vardı benim de. Hani hayal’in üstüne bir çizgi çekince hayat oluyor ya… Geç fark ettim işte. Hayal bulutların üstünde yaşamak gibidir. Gerçekleşmeyince düşersiniz yeryüzüne… Ben melek olduğumu hayal ettim, kırıldı kanatlarım, düştüm, karıştım insanların arasına. Kırılan bir tek kanatlarım değildi elbette. Kalbim de karışmıştı araya, ne haddineyse!
Bir de hayalleri engelleyenler var… Tam “gerçekleşti!” dediğiniz an elinizden alanlar. Bazen hayatınıza aldığınız adam/kadın, bazen okul, bazen siz, bazen önyargılar… "Hayallerinizin peşinden koşun!" dediler hep. Soruyorum size; hangi zamanda, hangi mekanda? Okuldan önce mi, dersaneden sonra mı? Gelecekle ilgili kurulan hayaller… Meslek olabilir, bir eş, bir arkadaş, eski bir tanıdık… Bunlara gerçekten biz mi karar veriyoruz? Sanmıyorum. Bize dayatılan düşüncelerdir bizi planlar yapmaya, hedefler belirlemeye zorlayan. Hayaller de bunların peşinden geliyor tabi ki..
Özgürlük kelimesinin bize yakınlığı sadece bir kalem ucu kadar. Daha ötesine gidemiyoruz ne yazık ki. Hayat olması gerektiği gibi olmuyor çünkü. Hayaller bizi gerçeklerle tanıştırırken çok bencil davranıyor.
Unutuyordum, bir de şarkılar var tabi…
Yerlerini sigara bile tutmuyor.

Goemon
23 Şubat 2015, 22:53
eline sağlık