PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UnrealIRCd Sunucu Mesajları!


Entrance
10 Mart 2015, 12:26
Merhabalar,

* Bu başlık altında unrealircd kullanan kişi veya kişilerin sunucuları üzerinde türkçeleştirmek istediği ve bilgi yetersizliğinden arayıpta bulamadıkları mesajları değiştirmelerine kolaylık sağalamak amacı ile oluşturmuş olduğum bir başlıktır.

* Ufak tefek soru cevap şeklinde örnekleri aşağıda sıralayacağım sonrasında da, sizlerin istekleri doğrultusunda bu başlıktan devam edeceğiz.

Lâkin soru yönelten herhangi bir kişinin bizlere açık ve net bir şekilde kendilerini ifade etmeleri gerekiyor ki, bizler de daha kaliteli yardımlar verelim.

Soru: Ping timeout, mesajını değiştirmek istiyorum nerden değiştirebirim?
Cevap:
Klasör: -> Unreal3.2*/src/
Dosya: -> (ircd.c)

Soru: Connection reset by peer, Connection timed out, Connection refused, Address already in use vb. mesajları hangi bölümden değiştirebilirim yardımcı olur musunuz?Cevap:
Klasör -> Unreal3.2*/src/
Dosya -> (support.c)

Soru: is rehashing server config file, rehash komutunda çıkan çıktıyı nerden veya nasıl değiştirebilirim?Cevap:
Klasör: -> Unreal3.2*/src/
Dosya: -> (s_serv.c)

Soru: Aieeeee!!! Restarting server... SIGINT, sunucumu resetlediğim de böyle bir yazıyla karşılaşıyorum nerden değiştirebilirim?Cevap:
Klasör: -> Unreal3.2*/src/
Dosya: -> (ircd.c)

• Yukarıda ki düzenlemelerden sonra, ilgili alanda make ve ./unreal restart komutlarını uygulamanız şart rehash komutu header dosyalarında işe yaramaz. Bunuda bilmeyenleriniz öğrenmiş oldu..)

İyi forumlar.. ^^

Entrance
23 Mart 2016, 22:44
İçerik güncellendi, konuyu da sabitliyorum.