Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Root'a Ruby Kurulumu!


Entrance
13 Mart 2015, 15:36
Merhaba arkadaşlar,

* Dün @Swat, arkadaşımızın sayesinde root hesabına girerek ruby kurulumunu gerçekleştirmiştim. Burdan da işine yarayanlar olur diye de paylaşmak istiyorum.

* Öncelikle, bilinmesi gereken bu uygulamayı kurabilmeniz için, VPS veya root makinaya sahip olmanız gerekmektedir. Bununda burdan altını çizerek söylemekte fayda var.

* Gelelim ruby-i nasıl kuracağımıza root hesabımıza girişimizi (IP, KULLANICI ADI ve SIFRE) ile giriş yapıyoruz, daha sonra aşağıda ki komutları tek tek uyguluyoruz.

cdcd /usr/localwget ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/2.0/ruby-2.0.0-p247.tar.gz
tar zxvf ruby-2.0.0-p247.tar.gzcd ruby-2.0.0-p247

./configure
make
make install
/scripts/installruby


Ruby, kurulumu bu komutlardan sonra kurulmuş olacaktır. Ruby-in kurulduğunu veya daha önceden makina da kurulu olduğunu görebilmeniz için, uygulamanız gereken komut -> ruby -v komutudur.

* Bu modül neden gerekli? diyenler olacaktır. Bu modül LightIRC kullanacak olan veya kurmayı düşünen kişilerin ilacıdır. ) Bu eklenti olmadan makinanız da lightirc-i kullanamazsınız.

* Bunun yanında Flash policy-de kurmanız gerekmektedir bu modülle alakalı google amca üzerinde baya bir döküman olduğundan konuyu kısa tutuyorum..

İyi forumlar .. ^^

Siyah
13 Mart 2015, 15:39
ellerine sağlık Entrance Gerçekten büyük dua aldın :)