PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marid ( İnatçı Bir Cin)


Vesaire
20 Ağustos 2015, 18:38
"İnatçı" anlamına gelen çok kuvvetli bir cin türüdür. güçleri ifritlerden de fazladır. Sularda yaşadığına inanılır.Hatta Süleyman peygamber dalgıçlık niyetine maridlere hükmetmiş olabilir. Saffat suresi 7.ayet şeytan-ı maridden bahseder.
Saffat 7: ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk. (ve hıfzam min külli şeytanim marid)
İslam öncesi arap mitolojilerine göre merid'in özelliği "su" ile yakın ilişkisidir. Zaten cinler 4 element ile ilişkili olarak sınıflandırılır. Su, ateş, hava, toprak.
Marid'lerin sayıları azdır ama en güçlü cin türü olarak görülür. Özellikle denizcilerin baş belasıdır ve güçlü dalgalar ve kasırgalar yaratarak gemileri batırabilirler. Bu yüzden denizciler onu kızdırmamaya özen gösterir. Oldukça kibirli bir cin türüdür. Mavi ve yeşil tenleri vardır. Bazen "mavi cin" olarak da geçer. Genellikle sahil kenarlarında yalnız yaşarlar ve islam ile şeytani güçler arasındaki kavgadan uzak durular. iblis'in ona karşı büyük nefret duyduğu söylenir. Yaşlı olanları "bilge adam" ve genç olanları da "at" kılığına girebilirler ve gezginlere yardımcı olabilirler. Bakıra ve demire karşı hassasiyetleri vardır...

Vesaire
20 Ağustos 2015, 18:39
marid daha 12 yaşında bir çocuk cindir fakat gücü o kadar fazladır ki şeytana kafa tutmuştur marid bir insana musallat olursa ya insanı öldürür yada o insanı delirtir marid kötü niyetli bir cindir yani bir ifrit sayılır ifrit yaramaz ve güçlü cinlere verilen isimdir ayrıca asla çağırılmaması gerekir çağırıldığı taktirde sizi içten içe yiyip bitiricektir.

Marid musallat belirtileri:

1-Karanlıkta aynaya bakmaktan korkmak
2-Su içmez olursunuz
3-Sürekli terlersiniz
4-Rüyanızda bir kuyu görürsünüz---Sebebini anlatıcam
5-İntihar etmek istersiniz
6-Sevgilinizden Ayrılırsınız
7-Ne kadar uyusanızda hep uykusuz kalırsınız
8-Gece sık sık tuvalete kalkarsınız ve tuvaletinizi her yaptığınızda bir titreme gelir
9-Eğer kuran okuyan biriyseniz ezberede bilseniz okurken bi anda kitlenirsiniz
10-Kafanızın içinde gülme-çocuk-çığlık-ağlama ve hatta çeşitli hayvan sesleri duyarsınız.

Şimdi gelelim maridin hikayesine maridi yabancı ülkelerde bloody mary diye söylerler yok aynanın karşısında 3 kere falan bu inançtır aslında bakarsanız farklı sitelerdede bloody mary hakkında yazılar bulabilirsiniz.Ve film camiası halka filmini hepimiz biliriz kuyu vardır içinde 12-13 yaşında samara vardır işte oda aslında mariddir gerçek yaşanmışları değişik isimlerle film veya idda olarak ortaya sürerler Maridin önceden insan olduguna inanılıyor eskiden annesi onu sevmediği ve istemediği için bir kuyuya atıp kapağını kapattığı söylenir buda sonradan halka filmi olarak bizlere geri dönmüştür. Maridin yaşadığı yer Muğlada KıbleDere Köyü olarak söylenir yalnız köyde kimse yaşamıyor çoğu kafayı yiyip köyden göç etmişler ancak 1 tane insan yaşıyor oda bir çoban kendisi köyde tek başına yaşanıyor tabi bunlar söylenti ama bilmiyorum meraklıları varsa araştırma yapabilirler.

Vesaire
20 Ağustos 2015, 18:42
Ayrıca şeytanın en nefret ettiği cin Marid dir; ne Allah nede şeytanla işi olur ataist olarak yaşarlar.Kolay kolay hiçbir davete cevap vermez insanlarla işi olmamasına rağmen yapısı gereği insanları sevmezler.