PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Namazın İnsan Üzerindeki Etkileri ve Faydaları


Nyks
23 Ağustos 2015, 17:05
Namaz, Müslümanlar için önemli ve bir o kadar da mutluluk verici ibadetlerden birisi olup Allah ile bütünleşme, ona sığınma, dua etme ve af dileme için en uygun anın yaşanmasını sağlar. Her ne kadar insanlar çeşitli bahaneler ile namazdan kaçıyor ya da erteliyor olsa da bir sağlık sorunu bulunmadığı sürece namaz kılınmasına engel teşkil edecek büyük bir problem bulunmamaktadır. Aşağıda namazın insan üzerindeki etkilerine göz atabilirsiniz.

Namaz kılmak insanı manevi anlamda rahatlatan, duygu dünyasını zenginleştiren ve çok daha mutlu olmasını sağlayan bir ibadettir.
Namaz kılan insan dini anlamda görevlerini yerine getirdiği için mutlu olacak ve çevresi ile çok daha iyi ilişkiler kuracaktır.
Namaz kılan insanın duygu dünyası yanı sıra iyi yönleri daha da gelişecek ve kötülük kapısı ondan uzak olacaktır.


Namaz kılan insanın davranış açısından daha tutarlı ve bilinçli olacağı görülür. Ayrıca cemaat ile namaz kılınması insanların bir olmasını ve birlikte yaşama isteğinin gelişmesini sağlayacaktır. Sayısız faydaları yanında namazın belki de en önemli etkisi insanı daha temiz olmaya teşvik etmesidir. Zamanı daha etkin ve iyi kullanmanızı sağlayan namaz aynı zamanda insan olarak üzerinize düşen görev bilincine sahip olmanıza yardımcı olur.