PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Android Auto Aracınızı Yönetin


Nyks
28 Ağustos 2015, 17:56
Android Auto Aracınızı Yönetin

Google'ın akıllı telefon pazarında lider olan Google I/O etkinliğinde otomobiller için tasarlanmış yeni arayüz Android Auto'da yer aldı.

Yine Google tarafından tasarlanan Android L henüz piyasaya çıkmadan onun basitleştirilmiş bir versiyonu olan Android Auto, araç içerisinde olduğunuzu anlıyor ve ona göre çalışıyor.

Temelde bir Android cihazı üzerinde çalışarak Apple CarPlay'den ayrılan Android Auto, bu arayüzü otomobilin ön panelindeki dokunmatik bir arayüze yansıtıyor. Kullanıcılar Android sistemiyle ister dokunmatik ekrandan, isterlerse de sesli komutlardan etkileşim kurabiliyor.

Google Now hizmetinizde
Otomobilin ekranına bağlandığında, sürüş alışkanlıklarınıza uygun olarak Google ve Google Now tarafından toplanan verilere göre ihtiyaç duyacağınızı öngördüğü bilgileri sunan Android Auto, örneğin sabah vakti işinize giden rotayı, akşam ise evinize dönen yolu kestirmeleriyle birlikte sergiliyor.

Google Haritalar'ın navigasyon özelliğini kullanmak, yol veya kişi aramak ya da mesajlara erişmek için tek yapmanız gereken, aracın direksiyonuna veya dokunmatik ekrandaki tuşa dokunarak sesli komutu girmek olacak. Android Auto özellikle bu yönleriyle Google Now servisini yoğun biçimde hatırlatıyor.

Otomotiv devleri sırada
Renault, Audi, Chevrolet, Bentley, Nissan, Opel, Volkswagen ve aklınıza gelebilecek neredeyse tüm otomobil üreticileri, "Açık Otomotiv İttifakı" için katılım belgelerini imzalamış durumda. Google, Android Auto için 40'ın üzerinde iş ortağıyla çalışmalara başlamış.

Üstelik uygulamanın esasen otomobil üzerinde değil de Android cihaz üzerinde çalışması, otomobil üreticilerinin işini oldukça kolaylaştırıyor. Android Auto uygulamaları, cihazdaki uygulamalar güncellenince güncelleniyor. Ayrıca üçüncü parti geliştiriciler de Android Auto SDK'sına erişerek, sesli komut ile aktif edilebilir uygulamalarını Android Auto'ya eklemek için sırada bekliyor.