PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 10 'da Bilgisayarı Kapatma Kısayolları


Anti
12 Eylül 2015, 18:19
Windows 10'da Bilgisayarı Kapatmanın Kısayolları

Microsoft, yıllardan beri bilgisayarımızı başlata tıklayarak kapatma zorunluluğunu Windows 10’da da devam ettirdi. (Adamlar büyük bir kararlılıkla masaüstüne “Bilgisayarı Kapat” kısayolu eklemeyi reddetti). Neyse ki bunun kısayolları var.

1. Seçenek: Bilgisayarınızın güç düğmesini yeniden yapılandırın
Bilgisayarınızı kapatmak istediğinizde güç düğmesine uzun süre basmak yerine sadece basın ve bırakın. Bunu yapmak için denetim masasındaki güç seçeneklerini açın. Daha sonra soldaki menüden güç düğmesine basıldığında 'ne olacağını seçin' sekmesine tıklayın. Güç düğmesine bastığımda seçeneğini “Uyku” yerine “Kapat” seçeneğine getirin. Bu işlemden sonra güç düğmesine bastığınızda bilgisayarınız kapanacaktır.



2. Seçenek: Masaüstüne kısayol ekleyin.
Güç düğmesini kullanmak istemiyorsanız masaüstüne kısayol ekleyerek de bilgisayarınızı kolayca kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için masaüstünde boş bir alana tıklayarak bir kısayol oluşturun. Konum olarak ise “%windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0” yazın. Bu kısayola çift tıkladığınızda bilgisayarınız kapanacaktır.

3. Seçenek: Başlata sağ tıklayın.
Başlata sağ tıkladığınızda uzun bir menü açılacak. Bu menüden kapat ya da oturumu kapata tıklayarak bilgisayarınızı normalden daha kısa sürede kapatabilirsiniz. (En azından 3 tıklama yerine 2 tıklama)

Alıntı