Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : iOS 9 Kullanımı Android'i Solladı!


Vesaire
21 Nisan 2016, 13:32
Apple'ın mobil cihazlarda kullandığı işletim sistemi iOS 9'un, Android 6.0 Marshmallow karşısındaki yükselişi her geçen gün artmaya devam ediyor.

İşte iOS 9 kullanım oranı!

Apple'ın iPhone 6s etkinliğinden 1 hafta sonra yayınladığı iOS 9 işletim sistemi, performans ve stabilite sorunlarını beraberinde getirdi.Yaşanan sorunların ardından sürekli güncellemeler yaparak kullanıcıların gönlünü almayı başaran Apple, son olarak iOS 9.3.1 güncellemesini kullanıcılara sundu.
iOS 9 kullanımı yüzde 84 seviyesine ulaştı!
Bugün iOS 9 kullanım oranlarını açıklayan Apple, istatistiklere baktığımızda oldukça başarılı olmuş görünüyor. Şuan dünya genelinde bulunan iPhone, iPad ve iPod touch modellerinin yüzde 84'ü iOS 9 işletim sistemini kullanıyor.

[Only Registered Users Can See Links]

iOS 8 ise yüzde 11 kullanım oranına sahip iken, iOS 8 ve öncesi işletim sistemleri yüzde 5'lik bölümü oluşturuyor. Android cephesine baktığımızda ise iOS 9'un rakibi olarak görebileceğimiz Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi, henüz Android ekosisteminde bulunan cihazların sadece yüzde 4.6'sında kullanılıyor.

[Only Registered Users Can See Links]

Genel anlamda Apple'ın güncellemeleri cihazlara aynı anda hızlı bir şekilde sunabilmesi, Android tarafında yarışı oldukça zora sokuyor.
Zira, Android işletim sistemini kullanan firmalardan halen amiral gemi modellerine Android 6.0 Marshmallow güncellemesini veremeyenler var.

:: Hangi iOS sürümünü kullanıyorsunuz?