Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : GeoIP by MaxMind - maxmind.com‎


Entrance
03 Aralık 2017, 18:25
Öncelikle herkese iyi hafta sonları diliyorum.

Bu güzel temennimden sonra, bilgilendirme amaçlı olarak sistem hakkında bilmeniz gerekenleri elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Fakat kurulumu hakkında herhangi bir yönergem olmayacaktır.

Sistem C programlama dili ile yazılmış olup, hertürlü ircd programına entegre edilebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tabii bu ircd programlarının C dili ile kodlanmış olması şarttır.

Bunlara binaen örnek olarak, Anope ve InspIRCd sistemlerini kontrol edebilirsiniz. Kodlayıcıları, maxmind'e ait olan sistemi kendi ircd programlarına entegre edip, kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunmaktalar.

Bizim türk insanımız gibi değiller, bizim insanımız ücretsiz olan her şeyi hiçbirşeyden anlamayan insanlara ücretli olarak satabiliyorlar.) Bu yüzden de bu tarz ücretsiz programları birilerinin insanlara duyurması gerekiyor.

Devam ediyoruz, bu sistem sadece C dili ile değil, birçok programlama dili ile hayata geçirilmiştir. Bunlardan birkaçtanesini yazmam gerekirse; PHP, C, C++, Ruby ve benzeri dillerde de mevcuttur.

Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, resmi sitesinden faydalanabilirsiniz. Şimdilik benden bukadar arkadaşlar, kurulumu hakkında da çok yakın bir zamanda güzel bir döküman paylaşmayı düşünüyorum.

Link -> GITHUB ([Only Registered Users Can See Links])

Link -> Database Dosyası ([Only Registered Users Can See Links])

O zamana kadar hoşça ve dostça kalın.*)

^^

pCkOpAt
21 Ocak 2018, 18:09
@ ([Only Registered Users Can See Links])Entrance ([Only Registered Users Can See Links]) Bunun Unrealircd 4.0.17 için kurulumu mevcut mu ?