Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasım da Aşk Başkadır - Ömer Köroğlu


Vesaire
19 Şubat 2015, 01:46
Kasım da Aşk Başkadır

Kasım da aşk başkadır; Aslında bu yazı şubatta yazıldı ama, izlediğim o film çok etkiledi bu gece beni... İzlemeden önce sadece 1 ay, kasım ayında yaşanıp biten bir aşkı senaryolaştırmışlar sanmıştım..Ama izlerken anlıyorsunuz ki , KASIM bir sembol, hayattaki son 30 gününüzün sembolü.Evet hasta bir kadın ve yardıma ihtiyacı olan bir iş koliğin hayatı vardı ekranda..Hayatı ilaçlara bağlı olan bir kadın son günlerini o asil serseri ile geçirmek istedi..Onu değiştirip mutluluğun iş temposunda değil; insanda, doğada, hayvanlarda ve en önemlisi sevgide olduğunu göstermek istedi kadın, bunun son oyunu olduğunu bile bile...

Kasım da aşk başkadır; Çünkü bütün takvimler 30 kasım a ayarlıydı.. O gün olunca herşey biticek ve adamın gidiceğini sandı kadın..Ama sevgi bu, aşk bu, başlamaya, kendine bir çıkış yolu bulmaya görsün, gücünü, ışığını insanların gözünü kör etmek için çıkarıyor ortaya işte....Ve o an kimsenin kendi hayatı önemli olmuyor, karşısındakininki kadar, onu üzmek istemiyor!

Kasım da aşk başkadır; Çünkü Filmi izlerken o büyülü anlara sizde kapılıyorsunuz; etrafınıza bakıp ben ne yapıyorum böyle diyorsunuz kendi kendinizi sorgulayıp..Hayatın, iş te, kariyerde,teknolojide değil; aşk ta, adanmışlıkta,gözlerden gözlere akan o tılsımda olduğuna hayret ve pişmanlıkla karışık bir ifadeyle bakıyorsunuz....Ve seçim yapma zamanı; ya onun yanında kalıp kör bir aşık olarak hayatının sonuna kadar, ona eşlik etmek, yada çekip gitmek düşüyor size..Ne tuhaf değil mi; işte yine bir seçim daha sunuldu önünüze! ! Seç ve yaşa; İşte az önce söylediğim gibi; kimsenin hayatı önemli olmuyor karşısındakininki kadar..Ve size en uygun olanı seçmeyi istiyorsunuz..Eğer yaşananların sizi mutlu ettiğine inanıyorsanız yanında kalıyor, veya zamana yenik düşüp şimdiki zamanın,; teknolojinin, iş hayatının, yüksek binalı metropollerin esiri kalıp uzak düşüyorsunuz kalbinizden...Daha ne kadar sürücek, bir bedenin kalpsiz yaşayamıyacağını anlamanız?

Kasımda aşk başkadır; Çünkü İnanın bana Kasım değildir yaşanan, son aydır o...Yaşa ve mutluluğu gör diye sana sunulan son ay..Hala anlamadınızmı; Kasım bir sembol; SON ayın sembolü..., siz ona başka adlar taksanızda olur...Mart tan başlamaya ne dersiniz? Yani hayattaki mutluluğun; insanda, doğada,hayvanlarda ve en önemlisi sevgide olduğuna, adanmışlıkta olduğuna inanmaya ve onu yakalamaya çalışmaya, sizce mart uygunmu? Başarabilirmisiniz? Hem bir beden kalbi olmadan daha ne kadar yaşar hiç düşündünüzmü?

Hey sen; OCAK, ŞUBAT, MART, NİSAN, MAYIS, HAZİRAN, TEMMUUZ, AĞUSTOS, EYLÜL, EKİM,KASIM, ARALIK Bunlar yetermi anlamana , hayat bu, kukla değilsin; mutlu yaşa...Hem şunuda sakın unutma; O SON AYDA AŞK BAMBAŞKA..O ayı seç ve bedenine yapışık kalbinle, onunla yaşa...Hayatının son dakikaları bile olsa...

Çünkü; kasımda (seçtiğin ayda) aşk başkadır...

Goemon
19 Şubat 2015, 12:33
Eline sağlık