lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!

lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! (http://www.lookjapan.com/index.php)
-   Wordpress (http://www.lookjapan.com/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Wordpress Shortcode Nasıl Kullanılır ve Nasıl Oluşturulur? (http://www.lookjapan.com/showthread.php?t=3218)

Nefret 23 Mart 2016 14:09

Wordpress Shortcode Nasıl Kullanılır ve Nasıl Oluşturulur?
 
WordPress’te hazırladığınız bir fonksiyonu, yazılarınızın ya da tema kodunuzun içerisine [kısakod-adı] yazarak çalıştırmanızı sağlar.

Oluşturmak İçin;
Aynı kodu tekrar tekrar yayınlıyormusunuz? manuel olarak uğraşmaya son aynı kodu devamlı eklemeye bu yazımızda son veriyoruz.Wordpress Shortcode sistemi.


Kod:

function selam_ver() {
return 'Selam Merhaba!';} add_shortcode('selam', 'selam_ver');

Örnek olarak selam merhaba fonsiyonu oluşturduk fonksiyonun ne yapacağını belirledik (Selam Merhaba) ve fonksiyonumuzu(selam_ver) bir shortcode (selam) ile eşleştirdik. Sırada bu fonksiyonu ilgili dosyaya eklemek var. cPanel > Dosya Yöneticisi > wp-content/themes/kullandığımız-tema/ yolunu izleyin ve o dizinde bulunan function. dosyasını kod editörü yardımı ile açın.Yukarıda yer alan kodu o dosyaya ekleyin.Bu işlem ile artık yazılarınızda [selam] yazdığınız yerde bu fonksiyon çalışacak ve fonksiyonunuz Selam Merhaba! yazacak.

“Selam Merhaba” yazdırmak yerine, shortcode adını değiştirerek paylaş yapabilir ve yazınızın sonuna [paylaş] yazarak fonksiyonunuza “Yazıyı beğendiyseniz lütfen paylaşım butonlarını kullanarak yazıyı paylaşın!” yazdırabilirsiniz. Ya da reklam kodunuzu yazı içerisinde istediğiniz yerlere yine bu şekilde ekleyebilirsiniz. return satırında tırnak işaretleri içerisinde HTML kodu kullanabilirsiniz.


tüm işlemler bu kadar kolay gelsin...


All times are GMT +3. The time now is 21:41.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.