Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Şubat 2015, 23:54   #1
Violent
 
Violent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27 Ocak 2015
Mesajlar: 227
WEB Sitesi: only
IRC Sunucusu: only
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 243
Question Salavat nedir?

Salavat nedir?



Salavat nedir?


Salavat arapça bir kelime olan salat kelimesinin çoğuludur. Salat kelimesinin bir anlamı da duadır. Bu kavram Peygamberimize dua ve selam mahiyetinde olan cümleye kısaca verilen addır. Salatın pek çok okunuş şekilleri vardır. Bunlardan en kısa şekli “Allah’ım Muhammed ‘e Salat ve selam olsun.” anlamındaki “Allahümme salli ala Muhammed” dir. Bunun dışında kısa ve uzun pek çok salat ve selam çeşidi vardır.

Kuran-ı Kerim’de mü’minleri peygamber efendimize salavat getirmeyi emreden ayetler vardır. Bunlardan birin de: "Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler, siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (Ahzab Suresi, 56) buyrulmuştır.

Peygambere Allah’ın salât etmesi, rahmet etmek; meleklerin ve bizim salât etmemiz de onun için rahmet duası etmek anlamına gelir. Onun rahmete erişmesi ise, ümmeti olarak bizim rahmete erişmemiz demektir.

"Ey iman edenler, siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." ayetinin emri gereği olarak ömürde bir defa salavat getirmek farz, sonraları her ilk duyuşta vacip, aynı yerde tekrarlanmalarda ise sünnet olduğu ifade edilmiştir.
 Violent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı