Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2015, 21:13   #1
Anti
 
Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 23 Temmuz 2015
Mesajlar: 129
WEB Sitesi: *
IRC Sunucusu: *
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 16
Standart Eggdrop Nedir?

IRC BOT Nedir ?

IRC Bot, kanalınızda 24 saat duran basit bir programdır. Normal bir kullanıcı gibidir. Hiç bir işlevsel özelliği yoktur. Kanalınızın başkaları tarafından ele geçirilmemesini sağlar. Genelde kanal kayıt işlemi olmayan irc sunucularında kullanılır. DALnet, EFnet, IRCnet, UNDERNET gibi sunucularda bu tür botları kullanmanıza gerek yoktur.

EGGDROP
Nedir ?

Aslında eggdrop da bir irc bottur ancak eggdrop geliştirilebilen bir programdır. IRC Bot gibi kanalınızda 24 saat durmanın yanında (yüklediğiniz scriptlere göre) kendi listesinde bulunan kullanıcılara op veya voice verme, kanal koruma (küfür, flood vs), kanalda olan yazışmaları kayıt etme gibi değiştirilebilir ve programlanabilir özellikleri vardır.

Eggdrop scriptleri TCL denilen Perl ve C ‘den türetilmiş bir programlama diliyle yazılır. Eggdroplara scriptlerle birçok işlevsellik ve özellik kazandırılabilir. Eğer bir eggdrop alacaksanız ilk önce bir shell hesabı bulmanız gerekir. Shell hesabı ararken olabildiğince yüksek kapasiteli bir sistem arayın çünkü botunuza yüklediğiniz script sayısı arttıkça botunuzun sistem gereksinimleri de artacaktır. Kullanma amacınıza göre en iyisini belirlemelisiniz. Çok büyük kanallar için kullanacaksanız büyük kapasiteli harddiski ve yüksek hafızası olan sistemler seçmelisiniz.

Kaynak: EggdropTurk.Com
 Anti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı