lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Webmaster Google Optimizasyon


Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2015, 19:51   #1
 
Code - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Mart 2015
Mesajlar: 203
WEB Sitesi: www.code.com
IRC Sunucusu: irc.code.com
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 33
Standart SEO Analizi Yapmak İçin Kullanabileceğimiz Araçlar ve İpuçları




SEO günümüzün en etkili silahlarından birisi haline geldi. Peki bu silahı tehlike yaratmadan en doğru biçimde nasıl kullanabiliriz? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]SEO’nun sadece link satın almak, reklam almak veya içerik girmekten ibaret olmadığını belirtmiştik. Eğer belirlediğiniz projede arama motorlarından yüksek verim elde etmek istiyorsanız siteniz ile ilgili çalışmalarda derin analizleri mutlaka yapmalısınız.


Kısacası, atalarımızın da dediği gibi dereyi geçmeden önce paçaları mutlaka sıvamalısınız. Dilerseniz SEO projesi öncesi analiz ve destek alabileceğimiz araçların neler olduğuna ve ne işe yaradıklarına göz atalım. Baştan belirtmekte fayda görüyorum bu yazımız ‘’SEO’nun Doğru Bilinen Yanlışları’’ serisi gibi devam edecektir. İlk yazımızda araçları yüzeysel olarak ele aldıktan sonra, diğer yazılarımızda alt özellikleri ile araçları tanıtacağız.



Proje Takibi ve Genel SEO Özeti Sağlayan Araçlar


1.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Siteniz ile ilgili genel SEO durumunu sunan bir araç olan Searchmetrics ile başlıyoruz. SEO görünürlüğü, sitenin hangi anahtar kelimelerde kaçıncı sırada olduğu, rakiplerinin durumunu, Sunduğu araçlar ile neredeyse bütün süreci yönetebileceğiniz bir araç olan Searchmetrics’de yapabileceklerimize gelelim. Anlık sorgulama ve proje ekleme ile iki farklı işlem yapabiliyorsunuz tam bir rapor almak anlamında. Proje alanında istediğiniz bir siteyi anahtar kelimeleri ve rakiplerinizi ekleyerek haftalık olarak takip edebilme imkanınız var. Ayrıca site-içi SEO hatalarını da görebilir, çözüm önerileri alabilirsiniz. Proje kısmında anlık sorgulama özelliğine göre daha detaylı bir raporla karşılaşıyorsunuz. Searchmetrics’in güçlü bir aracı olarak anahtar kelime araştırma aracını da belirtmekte fayda var.





İlk sorgulama ekranında verilerini incelemek istediğiniz websitesini yazıyorsunuz. Hem organik, hem de Adwords anlamında veri alabileceğimiz bir site olan n11.com ile ufak bir analiz yapalım.
Sorgulamanın ardından gelen ekranda ise pek çok veriyi gösteren tablolarla karşılaşıyoruz. Bunların arasında en çok kullanılan araçlardan bir tanesi de SEO & Paid Visibilty.





Aşağıda gördüğünüz görselde ise yine aynı ekranda yer alan anahtar kelime pozisyonları ve rakipler yer alıyor.





Searchmetrics’in zayıf kalan yönü ise “Backlink Analysis” kısmı. Burada kendi oluşturduğu yapıyı kullanan aracımız, bu konumda da iyi bir performans gösterirse pek çok SEO uzmanının kullandığı tek araç olabilir.



2.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İsmi, kodlamada kullanılan “<a href=” etiketinden gelen ve Rusya merkezli olan Ahrefs, site içi SEO ve link analizi konusunda kısa sürede otoriter bir araç haline geldi.
Kullanıcı arayüzünün sağladığı kolay kullanım nedeniyle görmek istediğiniz pek çok veriyi tek ekranda görebiliyorsunuz. Özellikle “Backlink Analysis” ve “Crawl Analysis” kısımları en kullanışlı araçları arasında. Link profillerini karşılaştırarak rakip analizi de yapabiliyorsunuz.



3.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2004’te SEOMOZ adıyla kurulan ve SEO sektörünün lokomotifleri arasında yer alan, diğer otoriter platformlardan farklı olarak, bir komünite olarak büyüyen MOZ, sağladığı araçlar ile SEO uzmanlarının işini kolaylaştıran bir konumda yer alıyor. 2000’li yılların son çeyreğinde Inbound Pazarlama’ya yönelen şirket 2013 yılında isim konusunda değişikliğe giderek MOZ adını almıştır.


En çok kullanılan araçları arasında yakın zamanda yenilediği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yer alıyor. Bunun yanında link alabileceğiniz yerleri, sosyal medya verilerini sunan; ücretli üyelik seçeneğinde bulunan “Crawl Analysis”, “Position Checker” gibi araçları ile pek çok analizi gerçekleştirebilirsiniz. Son zamanlarda geliştirdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](listeleme, SERP durumları gibi) araçları da çok kullanılanlar arasında.







4.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Searchmetrics ve Moz’a daha çok benzeyen bir araç olan Raven Tools ile SEO, İçerik, Reklam ve Sosyal medya ile ilgili verilerinizi tek araç üzerinden yönetebiliyorsunuz. Çok detaylı bir araç olan Raven Tools ile pek çok işleminizi tek bir panelden gerçekleştirebilirsiniz.
Araçları: Site-İçi SEO Aracı, Backlink Analizi, İçerik Araçları, Sosyal Medya Araçları, Adwords Araçları, Anahtar Kelime Analizi




5.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





En eski SEO araçlarından bir tanesi olan SEMRush ile istediğiniz bir sitenin detaylı site-dışı analizlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.
Özellikle anahtar kelime aracının çok iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Diğer araçları arasında; backlink analiz aracı, Adwords aracı, Site-İçi SEO aracı, Rakip analiz araçları bulunuyor.



LİNK ANALİZ ARAÇLARI



Yukarıda yazdığımız araçlar üzerinden de link analizi yapabiliyorsunuz. Lakin Ahrefs ve Moz dışında otoriter olan ve link analizinde çok iyi performans gösteren araçları inceleyeceğiz.




6.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yakın zamanda MajesticSEO olan adını Majestic olarak güncelleyen otoriter SEO aracımız, sitelerin aldığı güncel linkleri, geliştirdiği Trust Flow değeri ile yaptığı sınıflandırma işlemini oldukça iyi bir şekilde yapıyor.





Link veritabanı en hızlı güncellenen SEO aracı olarak ün yapan Majestic ile sitenizin, rakiplerinizin veya incelemek istediğiniz bir sitenin aldığı linkleri ve güncel durumu takip edebilirsiniz.
Detaylı link analizleri yapabileceğiniz Majestic ile anchor text dağılımlarını, link profilini görebiliyorsunuz. Bunun dışında CliqueHunter, sunucu tarama, yeni ve silinmiş linkler gibi araçları da kullanabilirsiniz.





7.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Link analizi konusunda çok ciddi rakipleri olmasına rağmen kısa sürede adını duyurmayı başaran LRT, bu başarısını geliştirdiği Link Detox algoritmasına borçlu. Zira bu araç ile bir sitenin aldığı zararlı linkleri analiz edebiliyorsunuz.





Bunun dışında sunduğu otoriter 20 araç ile derin analizler yapabiliyorsunuz. Bu araçlar arasında, site içerisinde SEO performansı en yüksek olan sayfayı görebileceğiniz Strongest Subpages Tool, Rakip analizlerinde kullanabileceğiniz Competitive Link Velocity, Competitive Link Detox, Quick Domain Compare, Competitive Landscape Analyzer, linkleri analiz edebileceğiniz Quick Backlins, Link Juice Thief, Backlink Profiler gibi araçlar da mevcut.





İncelemesi çok daha detaylı yapılması gereken bir araç olan LRT ile ilgili detaylı bilgiyi ilerleyen haftalarda paylaşacağız.



SİTE-İÇİ SEO TEKNİK ARAÇLAR


Sayfa Açılışı Hızı Araçları

Son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz “sayfa açılış skoru” ile ilgili olarak kullanabileceğiniz araçları paylaşıyoruz. Unutmayın, ziyaretçiler geç açılan/yüklenen siteleri terk etme eğilimindedirler.



8.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Google’ın sunduğu ücretsiz bir araç olan Google PageSpeed Insights ile sayfa açılış hızı değerini hem mobil hem de masaüstü olarak görünütüleyebilirsiniz.






9.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Google Pagespeed aracı dışında kullanabileceğiniz bir diğer araç da Pingdom Tool. Bu araç üzerinden biraz daha teknik bilgiler ile site açılış hızınızı öğrenebilirsiniz.



ANAHTAR KELİME ANALİZİ ARAÇLARI


10. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Google’ın Adwords platformunu kullananlar için geliştirdiği anahtar kelime aracı ile ülke ve dil seçerek anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz.



11. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Google Keyword Planner’a alternatif olarak kullanabileceğiniz bir araç olan Keyword Tool’u ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Google dışında arama yapabildiği başka mecralar da mevcut.



12. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





KeywordTool.io’ya çok benzeyen bir araç olan Uber Suggest ile anahtar kelime araştırmaları yapabilirsiniz.



TRAFİK ANALİZ ARAÇLARI


13. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Sitenizin aldığı trafiği, elde ettiği dönüşümleri en ince detaylarına kadar analiz edebileceğiniz bir araç olan Google Analytics’i bir izleme kodu ile sitenize ekleyebilirsiniz.



14. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Websitesi sahiplerinin en çok kullandığı araçlar arasında olan Google Webmaster Tools, kendi sitelerinizi ekleyebildiğiniz, sitenizin Google açısından nasıl bir konumda olduğunu ve nasıl bir şekilde tanıtmak istediğinizi belirleyebileceğiniz bir araçtır.



15. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptıktan sonra websitesi sahiplerine yönelik sunduğu Metrica aracı ile Google Analytics gibi trafik ve dönüşüm oranları verilerinizi analiz edebilirsiniz. Diğer araçlardan farklı olarak sunduğu en çok tıklanılan yerler haritası ile sitenizdeki en canlı alanları görebilirsiniz.



16. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Sitenizin aldığı trafiği ve sitenize dair pek çok veriyi görebileceğiniz Bing Webmaster Tools aracı son yılların popüler araçları arasında yer almayı başardı diyebiliriz.


Son olarak naçizane bir öneri vermek isterim: Ekmek almaya üşenip, makarna yapmaya hiç gerek yok. Dolayısı ile bir proje için gerekli olan ön analizleri asla küçümsemeyin, asla üşenmeyin. Pazar araştırması yapmadan, rakipleri tanımadan girilecek olan her rakabet büyük olasılıkla hüsranla sonuçlanacaktır.

Alıntı.
 Code isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
analizi, araçlar, kullanabileceğimiz, seo, yapmak, İçin, İpuçları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Php ile Tc Kimlik Numarası Kontrolü Yapmak Vesaire PHP 0 31 Ağustos 2016 14:10
Evde pilates yapmak artık çok kolay! IF-Haber Spor Haberleri 0 16 Temmuz 2016 12:53
Avea Arayanı Bil Yapmak Nyks Telefon, GSM, Tablet ve İşletim Sistemleri 0 27 Ağustos 2015 20:36
mIRC Script Araçlar Menüsü Goemon Hazır Kodlar 0 29 Mart 2015 02:41
Burcunuzun Analizi IF-Global Burçlar ve Fallar 1 24 Mart 2015 17:35

web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.