lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Webmaster Google Optimizasyon


Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2015, 09:27   #1
 
miSy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Eylül 2015
Mesajlar: 33
WEB Sitesi: #
IRC Sunucusu: #
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 3
Standart Baştan Sona Google RankBrain Algoritması

Kısa bir süre önce gelen bir bilgi ile Google’ın RankBrain adını verdiği bir tür akıllı sistem kullandığı ortaya çıkmıştı. Gelen bilgiye göre Google arama sonuçlarını düzenlemek adına bu akıllı sistemden faydalanıyor. Elbette birçoğumuzun aklında bu sistemin işleyişinin nasıl gerçekleştiği ve Google’ın genel sıralama sistemine etkisinin ne olduğu gibi sorular bulunuyor. Bu yazıdan yardım alarak Google’ın kullanmış olduğu akıllı sistem hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dipnot: Google RankBrain'i 27 Ekim tarihinde Televizyonda açıklamıştır ancak Algoritma çok önceden devreye sokulmuş olup kendi kendini beslemektedir.

RankBrain Nedir?

RankBrain, Google’ın arama sonuçlarını işlemek için kullandığı bir makine öğrenimi yapay zeka sistemidir. Bu sistem bugüne kadar gizli tutulmuş olsa bile Bloomberg tarafından yapılan bir haber ile ilk kez duyulmuştur.

Google çok kısa bir süre önce yeni geliştirdiği bir algoritmayı ya da sistemi devreye soktu. Bu sistem Google Rank Brain olarak adlandırılıyor. Google tarafından elde edilen istatistik sonuçları, yapılan aramaların %15 oranında yeni kelimeler ile yapıldığını gösteriyor. Bu durumda sıralamada, puanlamada kullanılan kriterlerin önemli bir tanesi yani ‘anahtar kelime’ kriteri devre dışı kalmış oluyor. Yani yapılan sıralamanın hatalı sonuçlar ortaya koyması, arama yapan kişiyi istediği sonuca ulaştıramaması durumu ortaya çıkmaktaydı. Google Rank Brain ise bir yapay zekâ olarak tanımlandı. Yani bu sistem çeşitli bağlantılardan, kaynaklardan elde ettiği verileri yorumlayarak kendini geliştirebilecek. Buna dayanarak özellikle yeni kelimelerle arama yapan kişilerin hangi sonuca ulaşmak istediğini anlayacak ve arama yapan kişilere mantıklı sonuçlar sunmayı, aradıkları sonuca ulaşmalarını sağlamayı hedefleyecek.

Bu Konuda Bir Örnek Verilebilir Mi?

Örnek bilgisayar oyunlarıyla alakalı olsun Girilen sorgu "oyun için en iyi bilgisayarlar" şeklinde.

1.Sorgu



2.Benzer Yakın Sorgu




İlk gördüğünüz zaman burada yer alan “bilgisayar” bilimsel bir terimdir. Diğer görseldede yer alan pc kelimesiyle google çapında bilgisayar kelimesine kadar en yakın kelimeler olsada sonuçları farklı çıkartmakta ve en doğru sonuçtan bazen kelimesine göre bizi uzaklaştırmaktadır. İlk görsel ikinci görsele göre daha verimli sonuçlar çıkartmasına rağmen kelime odakları aslında aynıdır. RankBrain sisteminin bunu spesifik bir sorguya dönüştürmesi sonucunda elde edilen bilgiler sorunun cevabına oldukça yakın ve hatta cevabı doğrudan veren sonuçlardır.

RankBrain sisteminin orijinal uzun ve karmaşık sorguyu kısa olanla eşleştirdiğini veya ikisi arasında bir bağlantı kurduğunu düşünün. Kısa olan büyük ihtimalle daha çok arama yapılan bir sorgudur. RankBrain her ikisinin birbirine yakın olduğunu belirleyebilmektedir. Sonuç olarak Google, sıkça yapılmayan bir sorguyla sıkça kullanılan sorguyu bir araya getirerek arama yapanlara istedikleri sonuçları bulabilme imkanı tanımaktadır.

Rank Brain sistemi sık olarak kullanılan, arama yapılan kelimelerle ulaşılan arama sonuçları üzerinde fazla etkili olmayacak. Ama bu sistem ve algoritma geliştirilir ve yeni uygulamalarla takviye edilirse, tüm arama sonuçlarını etkileyen ve yapılan aramalar sonucunda ortaya çıkan sıralamanın daha tatmin edici olmasını sağlayan bir sistem haline dönüşebilir.

Herkese İyi Çalışmalar Dilerim.


Kaynak: r10








[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 miSy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
algoritması, baştan, google, rankbrain, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Binali Yıldırım : Vatandaşlarımızın olay tamamen sona erinceye kadar meydanl IF-Haber Gündem 0 16 Temmuz 2016 12:53
Heyecanlı Bekleyiş Sona Erdi: Pokemon GO, iOS ve Android için Yayınlandı! Vesaire Uygulama Tanıtımı 0 09 Temmuz 2016 09:46
Fenerbahçe'de Terraneo dönemi sona erdi! IF-Haber Spor Haberleri 0 23 Mart 2016 00:20
Google Analytics Return PhpBB Eklentileri 0 10 Ekim 2015 13:14
Google sira bulucu Toprak Hazır Kodlar 0 26 Ocak 2015 00:14

web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.