lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Webmaster Google Optimizasyon


Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2015, 22:16   #1
 
miSy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Eylül 2015
Mesajlar: 33
WEB Sitesi: #
IRC Sunucusu: #
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 3
Standart Zararlı backlinkleri temizlemek

Daha önce Penguen Güncellemesi makalemizde de bahsettiğimiz bazı hususlara netlik kazandırmak amacı ile açık olarak yazmak gerekirse yazımızın eksik kalan kısmını bu yazı ile tamamlamaya karar verdik.
2015 ‘in ilk çeyreğinde 21 Nisanda büyük google güncellemesini beklerken bu yazı eminiz dahada faydalı hale gelecektir. Hangi google algoritması sitenizi kötü etkilemiş ve zarar vermiş buna ilişkin çözüm yolları bu makalemizde yer alıyor.
Backlink temizleme rehberi :

Penguen 2.1 ve 3.0 algoritmalarının detayları bir çok sitede anlatıldı. Mantığı nedir , sitemize neler zarar vermektedir gibi bilgilere yer verildi.
Fakat bu güncellemelerin temel işlevi olan kalitesiz linklerin nasıl tespit edileceği ile ilgili ayrıntılı bir makaleye rastlamadım. İşte bu nedenle bu yazının gerçekten Türkçe kaynaklar arasında işinize yarayan bir makale olacağına inanıyorum.
Google güncelleme sonrası seo analizi?

  1. Eğer son zamanlarda anahtar kelimelerde sıralama kaybetmişseniz kesinlikle google ‘ın Penguen veya panda algoritması sizi etkilemiş demektir. Bu da muhtemelen spam linklerin zararlarını görmeye başlamışsınız demek oluyor. Ancak panda kaynaklı bir sorun yaşıyorsanız bu sefer de içerik kalitesi ile ilgili sorunlarınız var demektir.
  2. Google Webmasters sisteminde google kurallarını ihlal ettiğinize ( Manual spam uyarısı ) yada aldığınız seo paketlerinin spam olduğuna dair bir uyarı almışsanız ( bu mesajı illa almanız gerekmez , en temel kriter 1. maddede yazdığımız kriterdir )

Google neden ceza verir ?


Daha önce google penguen 2.0 makalemizde de belirtiğimiz gibi. Yeni algoritma tamamen spam linkler ile mücadele için çıkarıldı. Ayrıca kalite değeri düşük içerikler ve programlar ile yapılan çalışmalarının da engellenmesi amaçlar arasındadır.
Yani sonuç olarak bu cezayı alma nedeniniz yazdığımız sebeplerden her hangi birisi olabilir.
Siz her hangi bir seo paketi ve link çalışması yaptırmadığım halde neden sıralama kaybı yaşadığınızı bulamıyorsanız. Bunun tek bir açıklaması olabilir. Bu da negatifseo adıyla bilinir.
Negatif seo ve engelleme yöntemleri :

Sizi çekemeyen rakip firmaların web sayfanızı google ‘da düşürmek için yaptıkları çalışmalardır. Bunlar arasında blackhatseo çalışmaları ile ceza almanızı sağlamayı amaçlamak gibi yapılan saldırılara, negatif seo çalışması denir.
Negatif seo saldırıları engellemek için sürekli takip çok önemlidir. Majesticseo, Ahrefs, Webmeup gibi sorgulama araçları ile ve Google Webmaster Araçlarının sitenize bağlantılar bölümünün sürekli takip edilerek analiz edilmesi son derece önemlidir.
Footer link zararlı mı ?

Site genelinden ve sayfa altından alınan bağlantılara denir. Eğer otoritesiz ve çok fazla değersiz alt sayfası olan sitelerden almışsanız sitenizi muhtemelen filtreye sokacaktır. Bu nedenle site genelinden backlink alırken çok dikkat etmek gerekir.
Ceza türleri ?

  • Manuel spam cezası : Google WMT üzerinden > Arama trafiği > Manuel işlemler bölümünde görülür. Manuel Web spam işlemi bulunmadı şeklinde bir ileti alıyorsanız. Manuel cezanız yok demektir.
  • Algoritmik google cezası : Her hangi bir uyarı gelmeden yakalanılan ceza türüdür. Teşhis düzgün konulmaz ise tedavi de düzgün olmaz. Bu yüzden organik trafiği sağlıklı bir şekilde analiz ettikten sonra algoritma tarihlerine denk gelen trafik düşüşlerini inceleyip hangi cezayı aldığınıza karar vermelisiniz.
Backlink kalite analizi nasıl yapılır ?

Analizleri yaptıktan sonra sitenin penguen algoritmasından ceza aldığını teşhis ettikten sonra yapmanız gereken link temizleme işlemidir. Bu yöntemi kullanırken tecrübeler gösteriyor ki bağlantıların bir kısmını silmek, bir kısmını nofollow yapmak ve zararlı tüm bağlantıları google disavow aracı ile reddetmek gereklidir.
  1. Çok fazla spam içerik barındıran siteler
  2. xxx sitelerden gelen bağlantılar
  3. Hacklenmiş sitelerden alınan linkler
  4. Orjinal içerik barındırmayan sitelerden gelen bağlantılar
  5. Çok azla tekrarlanan içerik barındıran sitelerden gelen bağlantılar
  6. Google dan penaltı cezası almış sitelerden gelen bağlantılar
  7. Doğal olmayan ve Site geneli linkler
  8. Google tarafından indekslenmemiş sayfalardan alınan bağlantılar
  9. Spam blog yorumları
  10. Ücretli alınan linkler
  11. Düşük otorite değeri olan sayfalardan gelen linkler ( Moz Authority, Moztrust, Pagerank, Alexa vs. gibi değerler )
Zararlı linkleri tespit etmek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. Aşama : Size bağlantı veren tüm siteleri tespit etmek :

İndirebileceğiniz tüm kaynaklardan sitemize bağlantı verenleri tespit edip bu linkleri indiriyoruz ( Majestic Seo, Seomoz, Google Webmaster Tools, Bing Site Explorer ) biz örnek olarak google webmasters toolsdan sitenize bağlantı veren sitelerin listesini .csv olarak indirmeyi anlatacağız.
Google webmasters panelinizden size bağlantı veren tüm siteleri .csv olarak nasıl indirirsiniz ?
1. Google webmasters hesabınızın olduğunu varsayıyorum.
2. Webmaster tools. hesabınıza giriş yapın.
3. Çalışacağınız domaini seçin.
4. Trafik seçeneğinin altındaki , sitenize gelen bağlantılar bölümünü tıklayın.
5. Göster kısmından bütün linkleri görebileceğiniz şeklide ayarlamanızı yapın.
6. Daha sonra bu tabloyu indirin kısmından .csv uzantılı olarak bağlantıları bilgisayarınıza indirin.
Google webmasters notepad dosyasına aktarma ( Ekleme 14 Haziran 2013 )
Ben şahsen google webmaster sayfasında tüm linkleri görüntülüyorum ve tabloyu tamamen kopyalıyorum. Front page ‘e yapıştırıp. Sadece sitenize bağlantıların olduğu sütun hariç her şeyi silip, daha sonra da bu verileri not defterine yapıştırıyorum.
2. Aşama : Backlink kalite ve doğallık analizi :

Netpeak checker ile ayrıntılı bağlantı analizi yapmak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden programı indirin.

Bu program aslında işi tek başına götürebilecek bir program. Ancak biz ücretli ahrefs, seomoz gibi hesapların ücretli olduğunu varsayarak backlinkleri ücretsiz toplama yöntemleri kullandık. Aslında netpeak programı bu ücretli sitelere üyeliğiniz varsa tüm bu bilgileri indirme işini de yapıyor.
Ayrıca .csv olarak bilgisayarınızda bulunan linkleri programa yükleyerek ayrıntılı şekilde analiz edebilirsiniz. Gerçekten işe yarar ve ücretsiz olan bu program her zaman elinizin altında bulunsun.
Netpeak Checker‘ programı analizler esnasında aşağıdaki kriterleri baz alır :
  • Pagerank
  • Alexa değeri
  • Bing dış linkler
  • Ahrefs
  • Dil – Site üzerinde kullanılan dil
  • DMOZ – Sitenin DMOZ kaydı olup olmadığını gösterir
  • Google Index – Sitenin Google üzerinde indexlenen sayfa sayısı
  • Google alan adı bahsedilme – Google indexleri üzerinde sitenizden bahseden size referans olan bağlantılar
  • Birleşmiş alan adı – Alan adının birleşmiş olup olmadığını gösterir
  • Site linkleri – Google üzerinde site linkleriniz
  • IP – Sunucunun IP adresini gösterir
  • Bağlantı Değerleri – Ana sayfa üzerinde bulunan iç ve dış linkleri gösterir
  • Bu sayfaya link – Bulunduğunuz sayfaya referans olan bağlantıları gösterir
  • Sunucu ülkesi – Sunucunun bulunduğu ülkeyi gösterir
  • Sunucu bölgesi – Sunucunun bulunduğu bölgeyi gösterir
  • Moz authority değerleri
  • Moz backlink sayısı
  • mozTrust
  • Facebook yorumları
  • Facebook beğenileri
  • Facebook paylaşımları
  • Facebook toplam
  • Google +1
  • Twitter
  • URL – alan adı bağlantısı inceleme
  • Web.Arch alan adı yaşı
  • WhoIs alan adı yaşı

Tüm bu kriterlerden faydalanarak sitenize link veren bir sitenin doğal olup olmadığını ( Japonyada faaliyet gösteren bir gıda sitesinin, Türkiye’deki teknoloji sitesine link vermesi ) çok rahat anlayabilirsiniz. Ayrıca yine yukarıda ki kriterlere dayanarak bir linkin kalitesiz mi kaliteli mi olduğunu ( Alexa değeri, Prg, Sosyal Metrikleri ) çok rahat anlayabilirsiniz.
Netpeak ile zararlı ve kalitesiz backlinkleri bulma
Bütün linklerinizi analiz ettikten sonra Siteleri n/a değerlerine bakıp SeomozTrust ve Domain Authority değerinin sıfırın altında olanları filtreleyerek düşük kaliteli backlinkleri tespit edebilirsiniz.

İpucu :
* Sitenizle uzaktan yakından içerik bağı bulunmayan kalitesiz sitelerdeki linkleri kaldırın.
* Kalitesiz sitelerdeki footer ve sidebar backlinkleri kaldırın
* Çok kaliteli olduğuna inandığınız siteler hariç tüm yorum linkleri kaldırın
* Yine çok kaliteli olduğuna inandığınız hariç tüm profil linkleri kaldırın
* Çok kaliteli olduğuna inandığınız siteler hariç sitenizle dil ve içerik gibi unsurlar bakımından alaka kurulamayan linkleri kaldırın
Excel Seo aracı ile analiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] programı aracılığı ilede bağlantıları analiz edebiliriz . Bu excel programcığı ( Excel 2007 ve üzeri sürümlerde çalışır ) ile eğer MajesticSeo veya Seolytics hesabınızdaki tüm verileri indirebilir ve analiz edebilirsiniz. Ayrıca Google Analytics teki tüm verileri indirip analiz edebilirsiniz.
Özet olarak hangi backlinklerin kaliteli, kalitesiz, doğal veya değil indkeslenmiş veya indekslenmemiş olduğunu tespit edebilirsiniz.
Net peak ile aşağı yukarı aynı işi yapan bu ücretsiz uygulamayı da alternatif olarak kullanabilirsiniz.

3. Aşama : Reddedilecek linkleri seçmek :

Netpeak ve Seo excel ile analiz ettiğiniz siteden gelen kalitesiz linkleri ve doğal olmayanları işaretleyip bir bir not defteri dosyasına bunu kopyalama işlemidir.
3. Aşama : Google link redddetme ( silme )


Artık zurnanın son deliğindeyiz. Bütün aşamaları ince eleyip sık dokuyarak geçtik Bu aşamadan hiç çekinmenize gerek yok. Ancak bağlantıları analiz ederken hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorsanız kaliteli bir referansı heba etmeden önce ilk adımdan itibaren yeniden başlamanızı öneririm.
Tüm lazırlıklar tamamsa [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden google webmaster tools içinde yer alan link reddetme aracına giriyoruz.
İlk aşamada hangi domaine ait linkleri reddedecek veya silecek isek o domaini seçip akabinde disallow links butonuna tıklıyoruz.

İkinci aşamada ise Choose file butonuna tıklayarak daha önce bir notepad dosyasına kaydettiğimiz düşük kaliteli backlink listemizi seçip gönder diyoruz.


Evet google disallow tools ile birlikte bize dışarıdan müdahale etmeye çalışıp düşük kaliteli linkler ile bizi aşağılara çekmeye çalışanlara karşı bir silah vermiş oldu. Bu aracın kaliteli linkleri muhafaza etmeye yarayacağı muhakkak. Ancak lütfen bu işlemleri yapmadan önce yukarıda da tekrar ettiğim gibi yazıyı gerekirse bir kaç kez okuyup ondan sonra uygulamaya başlayın.
Bu işlemlerin etkisini görmeniz 1 hafta ile 4 hafta arasında zaman alabilir.
Penguen güncellemesi ipuçları ( Ceza almayan siteler için )

  1. Makale başı 300 kelimeden az olmamak koşulu ile yazılarınızı oluşturun.
  2. İçeriğinizi 5 dakikada oluşturmaya çalışmak yerine zaman ayırarak ve cümle hatalarınızı düzelterek google ‘ın gözüne girmeye çalışın.
  3. Özgün içerikler oluşturun. Benzersiz ve kimse tarafından yazılmamış makaleleri tespit etmek için ingilizce blogları gezin ve google suggest özelliğini kullanın.
  4. Düzenli güncelleme yapın
  5. Spam ( Yinelenen ) içerik ve etiketlerden kurtulun
  6. Yazılarınızı arama motorları için değil insanlar için yazın. İnsanlar yazılarınızdan fayda gördükçe yazılarınıza yorum yapacak ve sosyal medyada paylaşacaktır.


Bonus ipucu :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aracı ile bir sitenin C class IP de olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
Citation Flow nedir
Citation Flow , Majesticseo verilerinden faydalanarak Mozrank gibi bir değerlendirme birimidir. Özetle bir sitenin kaç web adresi üzerinde etkili olabildiğinin sonuç raporudur. Değerlendirmeye alırken Mozrank, Turusflow gibi değerlerle birlikte analiz edilmelidir. Sonuç olarak Google ‘ın değerlendirme sonucu Pagerank,ur. Seomoz un değerlendirme sonucu Mozrank, Majestic seo nun değerlendirme sonucu ise Citation flow dur.


Kaynak: celilcan.net/zararli-backlinkleri-kaldirmak/








[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 miSy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
backlinkleri, temizlemek, zararlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.