lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Genel ve Eğlence Kategorisi Gündemdeki Konular - Haberler Gündem


Like Tree2Teşekkürler;
  • 2 Post By Violent

Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2015, 19:49   #1
 
Violent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27 Ocak 2015
Mesajlar: 227
WEB Sitesi: only
IRC Sunucusu: only
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 243
Exclamation "Şah Fırat" Operasyonu Dış Basında

TSK'nın Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlediği gece operasyonu dış basında son dakika gelişmesi olarak servis edildi.

Türkiye'nin sınır dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik IŞİD tehdidi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırını geçerek düzenlediği sınır ötesi operasyon dış basında son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

"SINIR ÖTESİ OPERASYON"

AFP: Türk birlikleri IŞİD'in kontrolünde olan Suriye topraklarındaki Osmanlı türbesinde görev yapan askerlerini tahliye etti. 700 askerden oluşan Türk birlikleri cumartesi gecesi Suriye topraklarına girerek IŞİD'in tehdidi altındaki askerlerini ülkeye geri getirmek üzere operasyon yaptı.

Reuters: Türk ordusu 39 tankın da dahil olduğu 100 askeri araçla Suriye'ye girerek gece saatlerinde başlattığı operasyonla Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerini tahliye etti. Operasyonu Başbakan Davutoğlu açıkladı.

BBC: Türkiye Süleyman Şah Türbesi'ni tahliye etmek için Suriye'ye girdi. Tankların da dahil olduğu büyük bir konvoy, Süleyman Şah'tan geri kalanları ve türbeyi koruyan askerleri geri getirdi.

CNN: Yaklaşık 40 Türk askeri tarafından korunan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi devam eden güvensizlik ortamı nedeniyle boşaltıldı. Türbe Suriye'de bulunmasına rağmen Türk toprağı olarak sayılıyordu.

France 24: Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu Pazar sabahı Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türk askerleri tarafından korunan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin askeri bir operasyonla başarılı şekilde tahliye edildiğini duyurdu. Türk ordusunun yaptığı açıklamada operasyon sırasında çatışma yaşanmadığı ancak bir askerin kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İngiltere'nin saygın gazetesi The Guardian düzenlenen operasyonu 'Türk Ordusu Suriye'de bulunan türbedeki askerleri tahliye etmek için sınır ötesi operasyon düzenledi' şeklinde duyurdu.



"KARA HEREKATI"

Uluslararası haber ajansı Associated Press 'Türkiye, Suriye Kobani sınırına yakın bulunan Osmanlı Türbesi'ni tahliye etmek için kara harekatı düzenledi' mesajıyla yayınladı.



"TÜRKİYE SURİYE'YE GİRDİ"

Al Arabiya haber ajansı Şah Fırat operasyonunu 'Türkiye, türbedeki askerleri tahliye etmek için Suriye'ye girdi' ifadelerini kullandı.



ABD: TÜRKİYE SINIRI GEÇTİ

Amerika'nın saygın gazetesi New York Times ise 'Edinilen bilgilere göre Türk Ordusu Türbeyi koruyan askerleri tahliye etmek için Suriye sınırını geçti' ifadeleri kullandı.



İSRAİL: TÜRK OPERASYONU BAŞARIYLA BİTİRDİ

İsrail haber ajansı Haaretz, "Türk Ordusu, Suriye operasyonunu tamamladı ve Süleyman şah Türbesi'nde görev yapan askerler başarıyla tahliye edildi" ifadeleriyle servis etti.



İRAN: TÜRKİYE, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SALDIRDI

Şah Fırat Operasyonu, İran basınında geniş yer bulurken, resmi basın organları operasyonu, "Türk ordusunun Suriye topraklarını ihlali olarak" şeklinde duyurdu.

SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU GELİŞMELERİ
İran resmi haber ajansı IRNA, "Türk ordusu Suriye topraklarını ihlal etti" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Türk ordusu, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatılması gibi asılsız bir sebeple, Suriye topraklarını ihlal etti" ifadesini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu sabah operasyon hakkında yaptığı açıklamalara yer verilen haberde, "Türkiye, türbenin bulunduğu toprakların uluslararası anlaşmalar esasınca kendisine ait olduğunu iddia ediyor" denildi.

İRNA ayrıca CHP Genel Sekreter Gürsel Tekin'in operasyona ilişkin yaptığı açıklamalara yer verdi. Haberde Tekin'in "'Şah değil mat operasyonu olmuştur. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir" sözlerine yer verildi. İRNA, "CHP'yi okurlarına, Suriye krizinin başladığı tarihten bu yana Türkiye hükümetinin Suriye'ye yönelik düşmanca tutumlarını eleştiren parti" olarak tanıttı.

İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV de operasyonu"Türkiye Suriye topraklarına askeri müdahalede bulundu" başlığıyla duyururken haberinde, "Türk ordusu Süleyman Şah Türbesini koruma bahanesi ile Suriye topraklarını ihlal etti" ifadesini kullandı.


Kaynak:Son Dakika
Ahmet ve Goemon bu mesaja teşekkür etti
 Violent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Şubat 2015, 22:04   #2
 
Goemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11 Şubat 2015
Bulunduğu yer: CR Codeman Goemon
Mesajlar: 625
WEB Sitesi: CR
IRC Sunucusu: iRC CR
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 201
Standart Cevap: "Şah Fırat" Operasyonu Dış Basında

Her yer bizim





CR Codeman Goemon
 Goemon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
basında, dış, operasyonu, şah fırat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
(+G) olan kanal ve kullanıcı modunda konuşulan "ARGO" kelimeleri engelleme. dEathLeSs Unreal - 4 Parça Kodlar 1 07 Ocak 2018 22:25
Android için "Live Photos" Nasıl Kullanılır? Vesaire Uygulama Tanıtımı 0 12 Mayıs 2016 01:57
Sneijder: "Ailemin Bir Süre Sokağa Çıkmasını İstemedim" Toprak Spor Haberleri 0 22 Mart 2016 12:39
Google, Sahte "İndir" Düğmelerine Savaş Açtı Code Google Haberleri - Yenilikleri 0 09 Şubat 2016 22:15
Mobil uzantılarını "m.site.com" şeklinde yapmak Code WP Eklentileri 0 06 Kasım 2015 21:55

web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.