lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Genel ve Eğlence Kategorisi Gündemdeki Konular - Haberler Gündem


Like Tree1Teşekkürler;
  • 1 Post By Qui

Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2019, 12:19   #1
Qui
 
Qui - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Şubat 2019
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 33
WEB Sitesi: yok
IRC Sunucusu: Www.sohbet.net
İlgi Alanı: mIRC Scripting
Alınan Beğeni: 13
Standart Şifaya ulaşım engeli

Ankara’da şehir hastaneleri birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Yapımı süren Etlik Şehir Hastanesi ve açılışı gerçekleştirilen Bilkent Şehir Hastanesi’nde şimdiden birçok sorun ile karşılaşılıyor. 3 bin 810 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük 3’üncü hastanesi olan Bilkent Şehir Hastanesi, devasa büyüklüğü ve ulaşım sıkıntısı yaşanan bölgede olması da beraberinde sorunları getiriyor.

Ankara’da açılan Bilkent Şehir Hastanesi ve yapımı süren Etlik şehir hastaneleri için şimdiden sorunlar gündeme gelmeye başladı. Bu hastanelerin açılması ile 13 hastane kapatılacak. İki bölgede toplanacak hastanelere ulaşımın giderek zor hale geleceği söyleniyor. Hastanenin içinde de büyüklüğünden dolayı şifa bulmaya gidenler daha da çok hastalanıyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile vatandaşlar için sıkıntılı bir süreç de başlamış oldu.

13 HASTANE KAPATILACAK
Bilkent Ankara Şehir Hastanesi’nin açılışı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Bilkent Şehir Hastanesi 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alanı ile dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olarak dikkat çekiyor. 3 bin 810 yatak kapasitesi ile dünyada üçüncü sırada yer alan hastaneye taşınma işlemleri başladı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınma süreci tamamlandı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınma sürecine girdi. Ardından Ankara FTR Hastanesi ile Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınması planlanıyor. Son olarak da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılarak taşınacak. Kapanacak 5 hastaneden sonra geriye kalan 8 hastanenin de Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınması bekleniyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLAN BİR BÖLGE
Taşınan ve taşınacak olan hastanelerin birçoğu şehrin göbeğinde yer alması nedeniyle hastanelere ulaşım kolay gerçekleşiyordu. Ancak açılışı gerçekleştirilen Bilkent Şehir Hastanesi ise gün içinde ve mesai saatlerinde trafiğin yoğun olduğu Eskişehir Yolu üzerinde yer alıyor. Bu bölgeye gelecek hastalar için her bölge için yeterli sayıda toplu taşıma da bulunmuyor. Vatandaşlar bu bölgeye gelirken ulaşım sıkıntısı yaşarken trafik sorunu nedeniyle acil durumlarda bu hastanelere ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Ayrıca açılacak Etlik Şehir Hastanesi de trafiğin yoğun olduğu ve ulaşım yönünden sıkıntı oluşturacak bir bölgede yer alıyor.

ÖZEL TEDBİRLER ALINMALI
Bölümler arası uzak mesafelerden dolayı muayene ve tahlil gibi işlemler için daha fazla zaman kaybı yaşanıyor. Yaşlı, hamile, engelli ve çok hastalar için şehir hastanelerine ulaşım için özel tedbirler düşünülmezken, bu grupların hastane içindeki transferinin de kolaylaştırılması gerekiyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde 4 adet hasta transfer arabası bulunurken bu servislere binmek için hastalar en az 15 dakika beklemek zorunda kalıyor. Uzmanlara göre, bu araçların sayılarının da artırılması gerekiyor.

DAHA ÇOK MAĞDURİYETLERE NEDEN OLUYOR
Bilkent Şehir Hastanesi’nin mekânsal büyüklüğü çalışanların iş yükünü katlarken, hem hastalar hem sağlık çalışanları büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı.

Şifa bulmaya giden hastalar hem ulaşımda hem de hastane içinde daha fazla mağdur ediliyor. Uzmanlar, hastane içi ulaşım araçlarının sadece hastalara hizmet vereceğini bildirirken, ancak mevcut durumda sağlık çalışanları için servisler düşünülmüş değil. Özellikle doktor ve hemşirelerin çalışma prensipleri ve protokollerinin uzak yerleşimli kliniklerde aşırı efor sarf etmelerine, hasta çağrılarına yanıt veremez hale gelmelerine neden olacağı söyleniyor.

milli gazete
AntepLi bu mesaja teşekkür etti
 Qui isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
ankara’da açılan şehir hastaneleri, getirdi, sorunlar yumağını da beraberinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.