lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Genel ve Eğlence Kategorisi Genel Kadınca


Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2015, 16:09   #1
 
LiyA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 24 Şubat 2015
Bulunduğu yer: İslahiye
Mesajlar: 195
WEB Sitesi: lookjapan.com
IRC Sunucusu: lookjapan.com
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 121
Standart Kıl payı farkla kadınlar önde






Kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha çok konuştuğu yönünde yapılan araştırmalarda kadınların az farkla daha çok konuştukları ortaya konuldu.


Kadınlar günde ortalama 20 bin kelime kullanıyor; erkeklerin konuştuğu kelime sayısı ise 7 bin. En azından bazı popüler bilim kitaplarının iddiası bu. Birçok uzman bu kitapları kaynak gösteriyor; böylece kadınların dedikoduyla gün geçirirken erkeklerin konuşma ihtiyacı duymaksızın yapılması gereken iş üzerinde yoğunlaştığına dair yaygın kanı güçlenmiş oluyor.

Peki gerçekten doğru mu bütün bunlar?
BBC Türkçenin haberine göre; konuşkanlığı ölçmenin birçok yolu olabilir. İnsanları laboratuvara sokup belirlediğiniz bir konu hakkında konuşmalarını isteyip bu konuşmaları kaydedebilirsiniz ya da ev ortamındaki günlük konuşmalarını kaydetmelerini isteyebilirsiniz.

Sonra da konuşulan toplam kelime sayısını kişilerin konuşma sürelerini sohbet sırasında herkesin kaç kez konuşma sırası kullandığını veya her defasında ortalama kaç kelime edildiğini hesaplayabilirsiniz.

Fark çok küçük

Çocuklar üzerinde yapılan 73 araştırmayı inceleyen Amerikalı araştırmacılar kız çocuklarının erkeklerden daha fazla sayıda kelime konuştuğunu; fakat aradaki farkın çok küçük olduğunu ortaya koydu. Hatta aradaki bu fark sadece çocuklar ebeveynleriyle konuştuğunda görülüyor kendi aralarındaki konuşmalarda ortaya çıkmıyordu. En önemlisi ise bu farkın sadece iki buçuk yaşına kadar görülmesiydi; yani belki de bu dil becerisinin gelişimi bakımından kız çocukları ile erkek çocukları arasındaki hız farkını yansıtan geçici bir olguydu.

Erkekler daha çok konuşuyor

Çocuklar arasında fazla bir farktan söz edilememektedir. Çocuklar arasındaki bu küçük farka işaret eden çalışmaya imza atan California Üniversitesi’nden Psikolog Campbell Leaper yaptığı toplu analizde erkeklerin daha fazla konuştuğu sonucuna vardı. Ancak yine aradaki fark azdı.

Laboratuvar ortamında konuşmaları için belli bir konu verilen gruplarda bu farkın normal yaşamdakinden daha fazla olduğu gözlendi.


Leaper’in bulguları dil bilimci ve sosyal psikologların yaptığı onlarca araştırmada varılan sonuçları desteklemekteydi. Her bir araştırmanın yapılış tarzındaki farklılıklar kıyaslamayı zor kılmakla birlikte sadece iki araştırma kadınların erkeklerden daha fazla konuştuğu sonucuna varırken 34 araştırmada erkeklerin kadınlardan daha fazla konuştuğu ortaya kondu.

Kadınlar az farkla önde

Kaydetme zorluğu yüzünden ölçümü en zor olanlar gerçek yaşamdaki konuşmalardır. Bu handikabı aşmak için Texas Üniversitesi’nden psikolog James Pennebaker özel bir alet geliştirdi. Bu elektronik kayıt cihazı belli sürelerle devreye girerek 30 saniyelik kayıtlar yapıyordu. 2007’de yayımlanan araştırma ABD ve Meksika’da gün içindeki 17 saatlik uyanık kalma süresinde kadınların 16.215 erkeklerin ise 15.669 kelime konuştuğunu gösterdi. Aradaki fark yine çok küçüktü.




alıntı
 LiyA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
farkla, kadınlar, kıl, payı, önde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Bülent Tüfenkçi kıl payı kurtuldu IF-Haber Gündem 0 23 Mart 2016 09:23
Kadınlar... Vesaire Aşk ve Sevgi Köşesi 0 07 Nisan 2015 03:26
Kadınlar neye hayran? Vesaire Kadınca 0 28 Şubat 2015 18:14
Kedilerin tercihi kadınlar LiyA Kadınca 0 25 Şubat 2015 16:03
Kadınlar İle İlgili Hadisler Violent İslamiyet 1 23 Şubat 2015 13:03

web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.