lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu!   buy vps


  lookjapan.COM - IRC ve mIRC dünyasının forumu! IF - Programlama / Yazılım Veritabanları MsSQL


Yeni Konu   Cevap Yaz

 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2015, 15:08   #1
 
Code - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Mart 2015
Mesajlar: 203
WEB Sitesi: www.code.com
IRC Sunucusu: irc.code.com
İlgi Alanı:
Alınan Beğeni: 33
Standart MSSQL Veritabanı Nedir?

MSSQL Veri tabanı Nedir ?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Veritabanı düzenli birçok verilerin toplandığı bir yapıdır. Daha geniş anlamda birbirleri ile bir şekilde ilişkili olan verilerin (tekrarsız olmak şartıyla) birçok amaç dahilinde depolanmasına imkan veren yapılara biz veritabanı diyoruz. Veritabanıyla ilgili daha geniş bilgi için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bilgi alabilirsiniz.


Şimdi gelelim MSSQL ‘e. MSSQL Microsoft firmasının oluşturduğu bir veritabanı türüdür. Çoğu zaman MYSQL ile karıştırılabilir. MYSQL açık kaynak kodlu bir yazılım iken MSSQL bu anlamda kullanıcılara maliyetli gelebilir. Web ya da masaüstü programlamada programcılar veritabanı kullanacaklarsa eğer öncelikle bir veritabanı sistemi seçmelidir. Bu ihtiyaçlara göre değişir.



Bazı programcılar programdaki yapıları gereği Access’ i seçerken, bazıları da yine programın ihtiyaçları gereği MSSQL ya da MYSQL gibi veritabanı sistemlerinden birini seçerler. Yani MSSQL aslında bir veritabanı türüdür.
Bir web programcısı olarak MSSQL kullanmayı seçmişseniz eğer bu veritabanını oluşturmak, yönetmek ve kısacası tasarlamak için bir programa ihtiyacınız vardır. Bu programın adı SQL Server 2008 R2′ dir. Veya daha kısıtlı işlemler yapabileceğiniz SQL Server 2008 Express Edition da işinizi görebilir.


Bu programlar aracılığı ile MSSQL tipinde bir veritabanı oluşturur, veritabanını tasarlar, gerekli ayarları yaparsınız. Yani kısacası veritabanı tasarımı yaparsınız.
Ancak aklınıza hemen şu gelebilir. Microsoft Access de bir veritabanı yönetim programıdır. Evet doğru o da bir veritabanı yönetim programıdır, ancak MSSQL bir sunucu üzerinden çalışır. Yani oluşturduğunuz bir veritabanı aslında sunucu üzerinde oluşturulur. Ancak Access öyle değildir. Access istemci yani kullanıcı tarafından oluşturulur ve taşınabilir bir veritabanıdır.



MSSQL ‘ de ise veritabanını sunucu üzerinde oluşturup, yine sunucu üzerinden tasarlarsınız. Merkezden kontrol esastır. Herkes ortak bir veritabanına bağlanır, ve veriler bu havuzdan kullanıcılara iletilir. Access bu anlamda biraz eksik kalıyor. Ayrıca daha stabil bir yapıya sahip olan MSSQL depoladığı veri açısından Microsoft Access’ e yine üstünlük sağlar. MSSQL web tasarım anlamında ASP ve ASP.NET sayfalarıyla çok daha hızlı çalışır. Çünkü ikisi de aynı kurum tarafından geliştirilmiştir, haliyle bunun etkisi bu anlamda görülmektedir.


Döküman @bilgisayar.name
 Code isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı

Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
mssql, nedir, veritabanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MsSQL Shrink işlemi Code MsSQL 0 11 Ekim 2015 15:11
Semiramis Nedir? Violent Merak Ettikleriniz 1 23 Şubat 2015 03:54
Parmak İzi Nedir? Violent Merak Ettikleriniz 1 23 Şubat 2015 03:49
Salavat nedir? Violent İslamiyet 1 17 Şubat 2015 00:43
Felsefe Nedir ? Painfully İslamiyet 3 27 Ocak 2015 19:06

web hosting web hosting
 buy vds
 vps buy

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.